”Cântă Pădurea” – ediția 2018 a reprezentat un succes pentru organizatori

”Cântă Pădurea” în Crișana – ediția 2018

„Pădurea face muzică – când pădurea şi muzica se întrepătrund.
Prietenie, artă, veselie, hrană pentru trup şi suflet, valoarea pădurii”!

În data de 30.09.2018 Direcția Silvică Bihor în colaborare cu CJ Bihor și alături de partenerii din Ungaria, a găzduit manifestarea cultural-artistică ”Cântă Pădurea” ediția 2018, cea de-a 3-a ediție în pădurea Betfia de la Băile1 Mai.
Ca și în edițiile anterioare manifestările au constat în:
• organizarea de ateliere de joacă pentru copii în vecinătatea cantonului Băile 1 Mai;
• parcurgerea unui traseu tematic pe ruta canton silvic Băile 1 Mai – loc de desfășurare a concertului (cca. 800 m), traseu pe care publicul participant are ocazia să afle informații despre pădure ca ansamblu, speciile de arbori întâlniți, specii de plante și alte informații legate de pădurea ca ecosistem. Prezentarea a fost interactivă reprezentanții domeniului silvic răspunzând la întrebările asistenților.;
• un concert de muzică de populară, muzică de cameră, corală, clasică și simfonică-instrumentală într-un cadru natural deosebit, reprezentat de pădurea Băile 1 Mai, administrată de D.S. Bihor. Au interpretat Filarmonica de Stat Oradea, corul Liceului de Arte Oradea, interpreți de muzică populară de la Liceul de Arte Oradea, precum și coruri și ansambluri instrumentale din Ungaria.
Au participat la acest spectacol sute de spectatori, amatori de natură, muzică, artă.