Direcția Silvică Bihor s-a implicat în proiectul ”Pădurea Centenar”

În cadrul Programului Național pentru Aniversarea Centenarului, Ministerul Apelor și Pădurilor a lansat proiectul ”Pădurea Centenar” în care Regia Națională a Pădurilor – ROMSILVA, Direcția Silvică Bihor a fost implicată, asigurând puieții forestieri pentru plantat și asistența tehnică necesară la plantarea acestora în toamna anului 2018.
În acest context în baza protocoalelor semnate cu primăriile din județ în raza cărora sunt monumente ridicate în cinstea eroilor căzuți în primul război mondial, Direcția Silvică Bihor prin personalul din centrala direcției și cel de la Ocolul Silvic Oradea au participat alături de garda forestieră Oradea în data de 28 decembrie 2018 la proiectul desfășurat pe raza localității Oradea în Cimitirul municipal Rulikowski. Locația a fost stabilită în apropierea monumentului Vulturul. S-au plantat cu această ocazie 100 puieți forestieri de stejar roșu cu dimensiunea de cca 1,0 m în aliniamente în lungul căilor de transport din incinta cimitirului. Puieții plantați au fost legați de tutorii montați langă aceștia cu panglici tricolore. Din partea D.S. Bihor au participat 15 persoane, inclusiv dl. dir. dr. ing. Jurcău Adrian iar Garda Forestieră Oradea a fost reprezentată de 5 persoane, printre care și d-na inspector șef Antal Maria Manuela și dl dir. ing. Timaru Nicolae.
Astfel de acțiuni au mai avut loc și în localitățile Ceica (2 decembrie 2018), Totoreni (la captarea de apă, 23 decembrie 2018) și Valea lui Mihai (parcul în care se ală monumentul eroilor).
Cu această ocazia Direcția Silvică Bihor a pus la dispoziție cca 250 puieți forestieri din specia Stejar roșu.
Personalul Direcției Silvice Bihor se bucură că a avut onoarea de a contribui la perpetuarea memoriei eroilor neamului românesc din primul război mondial.