Actiuni plantare 22-28 martie 2017

Aşa cum am menționat în informarea anterioară, în perioada 22 – 28 martie 2017 desfăşurăm mai multe acţiuni de plantare de puieți forestieri în pădurile administrate de Direcția Silvică Bihor, la care au participat elevi de la școlile din orașul Oradea și angajați ai unor societăți bihorene, pe bază de voluntariat.
Astfel, vineri 24.03.2017 s-a consumat deja una dintre aceste acțiuni, cu participarea a aproape 100 de elevi din școlile orădene. Ziua a început avându-i la plantat pe elevii (16 elevi) Liceului cu Program Sportiv ”Bihorul” din Oradea conduși de prof. Bochiș Liviu de la Palatul Copiilor și prof. Carmen Laurențiu de la Lic. cu Program Sportiv ”Bihorul”.
Au urmat apoi 31 de elevi de la Școala Gimnazială ”Oltea Doamna” din Oradea, clasa a V-a B și a VIII-a C conduși de dir. adj. prof. Bocoi Liliana, prof. Faur Patricia, prof. Biriș Mihaela și prof. Chirilă Otilia.
Acțiunea s-a încheiat cu elevii din ciclul gimnazial și de liceu de la Liceul Teoretic ”Lucian Blaga”, coordonați de prof. Filip Otila și prof. Șchiop Felicia. Au participat 49 de copii.
Copiii au reușit să planteze circa 1800 puieți forestieri din speciile Gorun și Stejar pedunculat fiind răsplătiți la finalul activității cu câte un ”Certificat de Viitor” prin care se certifică faptul că au participat la acțiunea de plantare din data de 24.03.2017 organizată de Regia Națională a Pădurilor – ROMSILVA, Direcția Silvică Bihor.
În paralel cu copiii am avut în șantierul de reîmpădurire din UP VI Hidișel, u.a. 68E peste 100 de angajați ai SC Celestica România care în cele cca. 5 ore de muncă au plantat peste 2500 puieți forestier de Gorun și Stejar pedunculat.
Marți, 28.03.2017 ne-am bucurat de prezența în șantierul de împăduriri de la Băile Felix (în spatele Hotel Prezident) a ”spiridușilor” din grupa mijlocie A (19 spiriduși) și a ”inimioarelor” din grupa mică B de la Grădinița (17 inimioare) cu Program Prelungit nr. 30 ”Mugurel” coordonați de prof. Ruja Lenuța, prof. Pălăcean Anca, prof. Dume Gabriela, prof. Negrău Lucia și admin. Lăzău Nicoleta. Micuții silvicultori s-au arătat foarte implicați și devotați acțiunii de plantare.